Blog Yazmak İstiyorum,Nasıl Başarılı Olurum?

Blog Yazmak İstiyorum,Nasıl Başarılı Olurum?


Fikirleriniz ve düşüncelerinizi insanlara aktarmak,Onlara ulaşarak  hayatlarına dokunabilecek bilgiler sunabilmenin en iyi yoludur blog yazmak.Kendinizİ geliştirmek adına da yapacaklarınızın arasında blog yazmanın  yeri çok ayrı olacaktır.
Hayatınızda bilgilerinizi aktarabilme özelliğiniz ,insanların hayatlarında yer edinebilmek kariyer hayatınızda sizi ön planda tutabilecek şahane bir meziyettir.
Siz de yetenekli olduğunuz ve kendinizi geliştirdiğiniz alanlarda blog yazmaya başlarsanız,içerik üretmenin ve bunları pazarlayabilmenin giderek önemli hale geldiği günümüzde kısa sürede ilgili alanlarda iş yapan firmaların dikkatini çekebilirsiniz.Sizlerle Tanıtım yazıları,Banner reklamlar,Ürün tanıtımları vs.. gibi konularla iş teklifi alabilirsiniz.
Blog yazmanın hayatınıza kazandıracağı en önemli yararlarından birisi de sizin işe değil,işin sizin ayağınıza gelmesi olacaktır.

Eğer sosyal medya izleyicisi iseniz ki bu mümkün çünkü günümüzde herkesin mutlaka bir facebook profili veya instagram profili veya twitter profili var,buralarda izlediğiniz blog sahibi kişilerin yayınladıkları linklere tıklayarak sitelerine ulaşma imkanına sahipsiniz dolayısıyla yaptıkları işleri birebir gözlemleyebilmektesiniz.
Buraya kadar  sizlere blog yazarsanız neler olabilir hayatınızda özet geçtim devamında sizler şekillendireceksiniz hayatınızda olabilecek şeyleri.

Blog yazarken nelere dikkat etmeliyiz?

Blogunuzun platformunu seçtınız ve Blogger Veya wordpres,Joomla  yazılımlardan tercih ettiniz,tasarımını bitirdiniz en önemlisi yazacağınız içerik konusunu belirlediniz simdi hayallerinizin peşindesiniz.
Buraya kadar herşey mükemmel ilerledi.Fakat önemli bir konu bloglarından gelir elde etmek hayali içerisinde olup, bu işe başlayan binlerce kişi var.
Yeni başlayan bir blog sitesi için Google Adsense üzerinden reklam almak oldukça zordur. Bunun için içeriklerin özgün yazılmış olması ,Google indeks sayısının artması ve bloğa ziyaretçi trafiğinin belli bir düzeyde olması gerekmektedir. Yani  blog yazmanın önemli kurallarından birisi zaman ve sabırdır.
Sadece hobi amaçlı  blog yazacaksanız bile, başarılı olabilmeniz için yetenekli olduğunuz alana ait özgün içerikler üretmelisiniz, okunabilir ve paylaşılabilir içeriklerle insanların sorularına cevap verebilmeyi hedeflemelisiniz.
Buraya kadar anlatmaya çalıştıklarımız başlık altına alırsak ;
Doğru Domain (Alan Adı): Bloğunuzun içeriğini hangi konularla ilgili olacağına , hangi konu ve sorulara cevap vereceğinizi planladıktan sonra, blog isminin içerikleriniz hakkında fikir vermesi,akılda kalıcı  olması arama motorları tarafından rahatlıkla bulunmanızı sağlayacaktır ve ziyaretçilerinizin size geri dönüşlerini kolaylaştıracaktır.Domain şeçiminizi içeriğinize göre blog sitenizi ifade edebileceğine emin olup alan adınız satın almaya sıra geldiğinde mutlaka profesyonel site adı tescil eden firmalara yönelmelisiniz.
Güvenilir Tasarım: Bloğunuzun tasarımı yani ziyaretçinizin aradığı konuyu bulduğu blog ,içerisinde dolaşılmaya değer olmalı,Makaleler arasında gezinti yapabilmeli,rengi,sayfa düzeni,okuyucunun gözüne hitap edebilmeli.Eğer okurlarınız blog sitenizi basit ,bakımsız bulursa,aradığına ulaşmakta sıkıntı yaşarsa emin olun , kimse makaleleriniz okumak için zahmet içerisine girmez.
Özgün içerik: En çok yapılan hatalardan biridir bu.Yazılan yazıların daha önce başka sitelerde yayınlanmış olması ,ve bu sitelerden kopyalanarak alınan içerikleri bloglarınız da kullanmanız daha işin başında sitenizin kopya içerik üreten bir blog durumuna düşürür .
Bu gibi bir amatörlüğe düşmemek için size önerim bloğunuza birden fazla konu içeren kategori açmayın.Daha çok ilgi alanınıza dayalı ve kendi fikir ve düşünceleriniz üretebileceğiniz konu üzerinde yoğunlaşın.Böylece içerik üretme sıkıntısı yaşamadan bloğunuz geleceğe taşırsınız..
Blog site kurmak isteyen dostlar sizlere son sözlerimiz ücretli veya ücretsiz platformlardan hangisini tercih ederseniz edin her zaman yanınızda bu işi iyi yapan ve size teknik veya teorik ayrıca pratik bilgiler verebilecek uzman kişiler olsun.
Her daim yanınızda olabiliriz.

Hiç yorum yok: