Kurumsal Web Tasarim

Kurumsal Web Tasarımda Nasıl Başarılı Olunur?

Hergün yep yeni iş fırsatlarının ortaya çıktığı büyük bir ekonomi internet dünyası.Bu Büyük ekonominin fırsatlarından yararlanabilen firmalar,bu fırsatların farkında olmayan firmalardan çok daha farklı imaj sergilemekteler.Bu şekilde gerilerden gelen firmalar ,web sitelerini birbirlerinin aynı gibi görünen,birbirinin aynı içerikler ve hatalarla dolu web siteleri ile işlerini devam ettirmeye uğraşmaktalar.Kurumsal web tasarım birçok şirketin sorunu olabilmekte.Marka olarak tanınmış şirketler bile web sitelerini hazırlarken,müşterilerini düşünmeden eskimiş teknolojilerle web sitesi hazırlayabiliyorlar.Kurumsal bir Web sitesi hazırlarken başarıyı yakalamak adına neler gereklidir iyice öğrenmek gerekmektedir.Bunlara kısaca değinelim.
İnternet her gün yeni iş fırsatlarının ortaya çıktığı enbüyük bir ekonomik sistem. Bazı şirketler bu ekonomik sistemin fırsatlarından yararlanırken, bazı şirketler ise fırsatların çok gerisinde, flue bir imaj sergiliyorlar. Bu tür şirketler, web sitelerini birbirlerinin aynıymış  gibi görünen, birbirine benzer içerikler ve hatalarla dolu web siteleri ile yollarına devam etmeye çalışıyorlar. Kurumsal web tasarım hemen her şirketin sorunu durumunda. Marka olarak bilinen şirketler bile  kurumsal web sitelerini hazırlarken, müsterilerinin farkında olamadan modası geçmiş teknolojiler kulanabiliyorlar.

Web Sitenizde İçeriğin Önemini Bilerek ve İçerik Konusunu Düşünerek İşe Başlamalısınız;

İnternet dünyasında başarı kazanmış ve interneti profesyonel pazarlama teknikleriyle kullanmak isteyen tüm site sahipleri bilirler "içerik kraldır" sözünü.Bu yola giren her şirket de duymalı bu sözü.Kurumsal web tasaraım hazırlanırken içerikkonusu tasarım sırasında düşünülür ve üzerinde pek fazla durulmaz.Ancak unutmamalıdır ki internet içerik üzerine kurulmuştur.Bu yolda başarılı olmanın ilk kuralı içerik konusuna önem vermektir.
 

Web Sitenizde İçerik Yönetim Yazılımı Kullanın

Wordpress dünyanın en popüler cms-blog uygulaması olan yazılımdır.Ücretsiz desteklenen ,eklenti ve tema yönünden zengindir.Web sitelerine içerik olarak yükleyeceğimiz bilgileri tek seferde yüklemiyoruz.Çünkü Google gibi arama motorarı yeni bilgileri sever.Ziyaretçileriniz veya müşterileriniz için ürün bilgilerinizi,kampanya veya kategorilerinizle ilgili içeriklerinizi sitenize koymak isteyeceksiniz.İşte tam da burada gerekli olan cms ,pek çok ihtiyacı karşılayabilen eklentileri olan cms-blog uygulaması olmalıdır.
 

İçeriklerinizi Müşteri Odaklı Hazırlayın


 
Şirketiniz için Kurumsal Web Tasarım söz konusu olduğunda Oluşturacağınız strateji şirketinizi doğru tanıtacak şekilde olmalıdır.Burada şirketiniz hakkında bilgilendirme yaparken ziyaretçinize faydalı bilgiler sunarken ,karar vermesine de yardımcı olmalısınız.
Bu konuda nasıl düşünmeliyiz,sizlere bir kaç tavsiye ;
  • Potansiyel müşterilerimiz web sitemizde ne ararlar ve onlara nasıl yardımcı olabiliriz
  • Ürünlerimiz hangi sorunları çözer ve onlara nasıl yardımcı olur
  • Web sitenize gelenlerin kafalarında ne gibi sorular olabilir ve bu sorualara nasıl cevaplar hazırlarız
Kısaca müşterinize sunduğunuz ürün veya hizmetin faydalarını anlatın,Unutmayın potansiyel müşterileriniz henüz araştırma safhasındalar,onların kafalarındaki sorulara yanıt verecek içerikleriniz olmalı.

 Satınalma Döngüsünü Dikkate Almalısınız

Web sitenizi ziyaret ederek potansiyel müşteriniz durumuna geçenlerin sizinle ilk tanışma aşamasını değil,geriye dönüş aşamalarınıda dikkate almalısınız.Çünkü alıcı ,kurumsal web sitenizi birden fazla ziyaret edecektir.
Burada dikkat etmeniz gereken Pazarlama mesajınızın görünür olması ile tutturmaya kadar devam ediyor olmasıdır.
Web sitenizde eğitici bölümlerde bulunmalıdır.Bunlar pazarladığınız ürünler veya markanız hakkında temel başlangıç bilgileri,hizmet ve sunduğunuz teklifler,satış,satın alma süreci basın ve diğer güven yaratan içeriklerdir.

 Markanızın Vaatlerini Hikaye Anlatımı Gösterir

Kurumsal web siteniz de markanız bir hikaye anlatır. Markanızın geçmişi bunun bu hikayenin büyük bir parçasıdır. Kurumsal desteğinizin nedenleri, çözümlerinizin sonuçları ile de markanızla ilgili  büyük hikayeler oluştursunuz.
Bu hikayeler ne işe yarar?,Alıcılarınıza,iş ortaklarınıza,basın ve halka sizin markanızı daha iyi anlatmak için imkan verir ve onları sizinle bağlantı kurabilmeleri için cesaretlendirir.

Tasarımınız  Güven Faktörü Olmalıdır

 
Sade,güncel,benzersiz ve modern bir web tasarımı seçmeye özen göstermelisiniz.Modern bir görüntü markanız için etkileyici bir etki bırakaır.
 
Profesyonel web tasarımı konusunda ki makalemizi okuyarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular Sayfanız  Soruları Yanıtlasın

Web sitenize gelen her müşterinin satın alma aşamasında sormak istediği sorular olabilir. Sizin müşterilerinizin de mutlaka soruları olacaktır. Bu  soruların cevabını bulacakları bir sayfanız mutlaka olmalı. Size sorulabilecek soruları düşünerek işe başlayın.Eğer sayfanızda aradıkları sorunun yanıtını bulamamışlarsa size ulaşarak cevap alabilmelerini kolaylaştırın.Bu sizin satış görüşmesini başlatabilmeniz için iyi bir fırsat olacaktır.
Sitenize gelen her ziyerteçi potansiyel müşteridir.Sizden kafalarındaki soruların cevaplarını almadan siteden ayrılamalrına izin vermeyin!

“Hakkımızda” sayfası nasıl olmalı ?

Potansiyel müşterilerinizin satın alma kararı vermeden önce “Hakkımızda” sayfanız, mutlaka uğrayacakları önemli bir sayfadır. Şirketiniz için hazırladığınız“hakkımızda” sayfası sizinle çalışmak isteyenlerin sizinle ilgili fikir edinebilecekleri tek yerdir.Bir fırsattır,iyi değerlendirilmelidir.Onlara sizinle neden çalışmaları gerektiği hakkında vereceğiniz bilgiler geri dönüşümler için etkili olacaktır. Bu nedenle onlara kendiniz övmeyin,farkınız anlatın.

Hakkımızda sayfası nasıl olmalı?

Hakkımızda sayfanızı hazırlarken kimler bu sayfayı ziyaret edebilir diye konuya müşterilerinizin açısından bakarak başlayın.Ziyaretçileriniz sizin ne kadar güvenilir olduğunuzla ve işinizdeki ciddiyetle yaptığınızla ilgineceklerdir.
Samimi bir dil kullanarak ,müşterilerinize hitap ederek,onlarla konuşuyormuş gibi doğru bir iletişim oluşturmalısınız.Sayfanıza gelecek olan her kesimin ilgisini çekecek bilgiler olmalıdır.

İletişim sayfanız nasıl olmalı ?

Kurumsal web tasarımın en önemli noktası, iletişimde en doğru kişiye ulaşılabilmesinden geçer.Burada herkesin okuyabileceği genel bir mesaj adresi olmalıdır.
eposta adresleri (destek@ veya sipariş@) gibi yönlendirme posta adresleri daha akıllıca olurBu adresler birden fazla kişiye yönlendirilen eposta listesine de dönüştürülebilmelidir.Birçok servis sağlayıcıda bu tür hizmetler kullanılmaktadır.
Örneğin;Yandex kurumsal eposta servisinde “eposta gurupları” olarak geçmektedir.. Web sitesinden göndereceğiniz  bir form hemen eposta gurubunuzdaki herkese ulaşarak işlerinizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.
İletişim sayfanızdan size yöneltilen şikayetleri akıllıca yönetin
Müşterilerinizin içinde sorun yaşayanlar var ise bunların size kolaylıkla ulaşabilmesini sağlamak birinci önceliğiniz olsun."şikayet var" sitelerinde hakkınızda yazılacak olan şkayetler yüzünden itibarınız toplamaya çalışmak yerine kontrolü kendi elinizde tutun ve bu işi kendi web sitenizden yapın.
İletişim sayfanız sizinle her konuda size gerçekten ulaşmak isteyenlerin kullanabileceği gibi olsun.

Web siteniz Sosyal medya ile bağlantısı mutlaka olsun

Kurumsal web tasarım çalışmanızda önemli bir nokta sosyal medya ile hedef kitlenize ulaşmaktır.Sosyal medya hesapları günümüzde çok aktf kullanılmaktadır.Ülkemizde en yaygın olarak kullanılan  Twitter, Facebook veya Linkedin hesaplarınız ve sayfalarınız mutlaka olmalı ve bu sayfalarınız web sitenize bağlantılı olmalıdır.
Şirketinizi takip etmek isteyenlerin mutlaka bir sosyal medya hesapları vardır.Bu nedenle sosyal medya kullanımı ile hedef kitlenize ulaşabilmek , kurumsal web tasarımınızda önem vermeniz gereken önemli bir konudur.sosyal medya ile hedef kitlenize ulaşma şirkenizinin tanıtımında size büyük kolaylıklar sağlayacaktır..
Facebook ile parekende sektöründe iseniz ,Linkedin ile de kurumsal pazarda faaliyetiniz varsa öne çıkmada iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
Örneğin biz Gultasarim' da WordPress içerisinde çalışan bedelsiz Jetpack paketi ve Premium Monarch eklentisi ile müşterilerimizin web sitelerini sosyal medya hesapları ile entegre ediyoruz.
Bu sayede müşterilerimizin :
  • Web site ziayertçilerinin siteye bağlı sosyal medya hesaplarında toplanmasını sağlayıp takip aşamasını kolaylaştırıyoruz.
  • Bu sayade müşterilerimiz,yeni ürünlerinin hakkında müşterilerinin düşüncelerini kolaylıkla öğrenebiliyorlar.
  • Web sitesindeki yayınlanan yeni yazılardan sosyal medya takipçileri ilk olarak ,kolayca haberdar oluyorlar

 

Ziyaretçiler sitenizde arama yapabilsin

Sitenizde vakti az olan ,yada site içi gezinmede kestirme yol arayanlar için en önemli özellik site içi aramadir.Ziyaretçilerin site içinde kaybolmasını önleyerek onların gönlünde yer açmalısınız.Eğer bir eticaret sitesine sahipseniz aranılan ürünün hemen bulunması siteniz için en önemli artıdır.Farklı kategorilere sahip bir web sitesi olsanızda her ziyeretçı site içerisinde bulmak istediği her neyse kolayca ulaşmasını sağlamalısınız.

Ana sayfa ve ana menü her yerden ulaşılabilir olmalı

Standart bir konu oldu artık sizde de mutlaka olmalı Web sitenizin logosu ana sayfanıza link olarak çalışmalı. Logonuz ve ana menü ziyaretçinizin  sitede girdiği her bölümden ana sayfanıza dönebilmesini sağlar buda sitede kaybolmadan dolaşmayı garantıler .Ve kesinlikle arama seçeneği de sitede görünür olmalıdır.
Ana menü ziyaretçinizin  “Ben burdayım” diyerek,  anında başka bir bölüme geçmesine imkan tanır.

Ürün ve hizmetler için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmaları yapmalısınız

Müşterilerinizin sizi bulması şirketiniz için sorun olabilir.Şirket ismi ile Google de bulunmak yeterli değildir.Pek çok şirket bu hataya düşmektedir. Arama motorlarında isminiz ile bulunmayı tercih ettiğinizde şirketinizi daha önce tanıyan kişilerin web adresinizi öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Ancak sattığınız ürünlerde görünür durumda olmalı.
Bu arada diğer potansiyel müşterileriniz sizi tanımıyorlar ve size isminizle değil sattığınız ürün veya verdiğiniz hizmetle ulaşmaları gerekebilir.
Sizi tanımayan müşterilerinizin de karşısına çıkabilmek için dijital pazarlama faaliyetlerinden bir parça olarak  düşünmelisiniz,Müşterilerinizin sizi bulmasında etkili bir yoldur.Arama motorlarında isminiz ile aramak için müşterilerinizin tanıyor olması gerekir,aradıkları isminiz değil sattığınız ürün veya hizmetler olduğunu unutmamalısınız.


Web sitenizde Satışını yaptığınız ürün ve hizmetler için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmaları yapmalısınız. Ancak SEO tek başına değerlendirmek yerine dijital pazarlama faaliyetlerinin bir parçası olarak düşünmelisiniz..

 

Mobil cihazlarla uyumluluk birinci önceliktir

Artık kurumsal web tasarım için mobil cihazlarla uyumluluk birinci önceliktir. Modern kurumsal web tasarım ve programlama süreci ;web sitelerinin daha etkileyici, yüksek verimli, güvenli ,  ölçeklenebilir olmasını sağlar. Günümüzde pek çok  kullanıcı kurumların web sitelerini cep telefonu ve tabletlerden giriş yaparak incelerler. Kurumsal web sitesi tasarımı, akıllı telefonlar, tabletler ve masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olmalısı kullanıcı  odaklı olması gerekmektedir..

Sitenizdeki ziyaretçi trafiğini izleyin

Web siteniz yayına aldınız ve yayın sonrasında hemen büyük değişiklikler olmayabilir. Büyük ihtimale de olmayacaktır.
Ziyaretçi trafiğiniz ne durumda ? Bunu araştırmalısınız.
Web sitenizı ziyaret eden müşterilerden haberinizin olmasını ve en çok ziyaret edilen sayfaları görmek isteyebilirsiniz,web sitenizde ne kadar süre vakit geçirildiği ile bilgi almak isteyebilirsiniz,ziyaretçilerinizle ilgili birçok bilgiden haberdar olmak istersiniz. Bunu yapabilmek için Google analytics gibi hizmetleri kullanarak ziyaretçi trafiğini izlemeniz oldukça kolay
Ziyaretçi trafiğini düzenli ve kaliteli biçimde arttırmak için çalışmalısınız.
Ziyaretçi trafiği düşük ve artmasını istiyorsunuz üzülmeyin, ziyaretçi trafiğinizi arttırmak için SEO hizmetlerinden yararlanın.
Şirketler için yapılan web sitesi tasarımı rastgele yapılması gereken bir iş olmaktan çoktan çıkmıştır,Kurumsal web tasarımı,Müsteri ihtiyaçlarınızdan başlayarak,pazarlama,organizasyon,teknik fonksiyonlar dahil geniş bir şekilde düşünülmesi gerekmektedir.Networkdizayn+gultasarim olarak uzun süredir webtasarımı yapıyoruz.Yeni projelerinize bizimle başlayabilirsiniz.
Bize ulaşmak için İletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: