Web Hosting Nedir?

Hosting Nedir?

Web sitenizin çalışabilmesi ve web sayfalarınızın yüklenebilmesi için  bir alana ihtiyacınız vardır. Web Sitenizin çalışması için düzenlenmiş olan sunucularda size özel ayrılan alana hosting denir.

Hosting hizmeti  sunucu dediğimiz makinalar üzerinden sağlanmaktadır. Sunucu makinaları bilgisayarlardan daha güçlüdür sürekli açık ve günün her saatinde erişilebilir olmak zorundadır.
Sizler gece 04:00' te bile bilgisayarınızdan www.gultasarim.com adresine girdiğinizde web sitesi karşınıza geliyorsa o anda sizin bilgisayarınız gultasarim sitesinin barındırıldığı sunucuya  bağlanıp siteye  ait olan dosyaları sizin bilgisayar ekranına taşıyor demektir. Bu işlemin günün her saatinde gerçekleşebilmesi için sunucuların sürekli açık ve internete bağlı olmaları gerekir.
Datacenter denilen odalarda saklanılan sunucular için sürekli gerekli olan bir sistem mühendisi, jeneratör, klima, yüksek hızda internet olmak zorundadır.. Tüm bu materyaller bir arada olduğunda sunucu ve hosting hizmeti sağlanabilir.
Hosting hizmeti web sitenin domaininin dns üzerinden sunucuya yönlendirilmesi ile çalışmaktadır.
Web siteleri ve mail adresleri sunucu üzerinden ip kontolü yaparak sizlerin bilgisayarları ile bağlantı kurmaktadır.
Sizlerin web siteniz için aldığınız domaini aktif hale getirmek için  bir çok yerli ve yabancı firma hosting işlemi yapmakta ve  websiteniz için yer tahsis etmektedir. Bu işlemin maliyetini firmalar aylık yada yıllık kira usulü ile tahsis etmektedirler.
Hosting işlemlerinde dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;
– Web sitenizin açılış hızı
Hız: Web sitenizin açılış hızı.Burada sitenize ait sayfaların yüklenme hızı  önemli bir unsur oluşturmaktadır. Website sayfalarının yavaş olarak gelmesinin en önemli iki nedeni vardır,
  • İnternete bağlandığınız bilgisayarın yeterliliği
  • Hosting aldığınız serverdan kaynaklanan nedenlerdir.
Hosting aldığınız Server’ın internete çıkış hızı düşük ise ya da hosting hizmeti kapasitesinin üzerinde ise sayfalarınızın yüklenme hızı yavaş olur. Web sitenizini hazırladığınız programın ve sayfalarınızın boyutlarınında site hızı ile ilgili olduğunuda belirtelim. Bazı siteler flash ve animasyon programları ile hazırlanır. Bu sitelerin HTML formatta hazırlanan sitelere oranla  daha yavaş açılmasına sebep olur.
– Web siteniz için size verilen alan boyutu-MB
Verilecek Alanın Boyutu: Web siteniz için verilen alanın boyutunun kaç megabayt olduğu önemlidir.Buda ücretlerine göre değişmektedir.Web sitenizin konusuna göre ne kadarlık bir aln gerekli olacağını hosting hizmeti alacağınız firmadan kontrol ederek talep edeceksiniz.Hazırladığınız web sitenizin kapsamı ve içeriği çok fazla olacaksatalep edeceğiniz alan boyutuda büyük olmalıdır.
Verilecek alanın boyutu hazırladığınız sitenin boyutu açısından ve mailleriniz açısından önemlidir.Çünkü web sitesinin tasarımı ile mailler aynı alanı paylaşır.Alanın küçüklüğü mail trafiğinde sorunlar yaşatır.
– Hostinginizin genel özellikleri ve desteklediği programlar
Server Desteği:İnternet siteleri paylaşımın yanında hazırlanan dinamik formlar ile daha farklı işlevleride yerine getirebilmektedir.Örneğin İş başvuru formları,talep formları,kredi kartı ile satış gibi.
Bu tür formlar özel programlama dilleri ile yapılmaktadır ASP,PHP,SQL gibi.
ASP destekli bir siternin aktif olabilmesi için sitenin server tarafında ASP ile hazırlanmış formları destekleyen programların kurulmuş olması gerekmektedir.
Web sitenizde kullandığınız programları veritabanını kiraladığınız sunucunun desteklemesi önemli bir noktadır.
Bütün bunlar Web siteniz için Hosting işlemleri satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli konulardır.
Kısaca diyebiliriz ki web siteniz için sağlanan hosting; hızlı ve güvenilir bir sunucuda yer almalı ve bu sunucu da en güncel panel ya da yazılımları kullanmalıdır. Böylece sorunsuz bir hizmet alarak, mutlu olursunuz.
web sitenizle uzun süreler mutlu paylaşımlar yapabilmeniz için çok farklı özellikleresahip bu konu ile ilgili  sizlere amacınıza yönelik olarak her konuda doğru yönlendirme yapmaya hazırız.

Hiç yorum yok: