WordPress Temalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

WordPress Temalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler



WordPress‘in İçeriği ve arayüzü birbirinden bağımsız olması en önemli özelliklerinden biridir.Wordpress tabanlı bir sitede yazılarınız,görselleriniz,videolarınız temaların özellikleri aracılığıyla ziyaretçilerinize birbirinden farklı ve dikkat çeken görsellikte sunulabilir.
Sitelerimizin temalarını  giydiğimiz kıyadfetlerimiz olarak düşünürsek ;farklı renklerde,farklı modellerde giydiğimiz kıyafetler ile görünüşümüzü farklılaştırabiliriz.Giydiğimiz kıyafetler kişilerin kişiliklerini değiştirmediğiniz hepimiz biliriz.İçinde bulunan aynı kalır.
Burda anlatmak istediğim WordPress temalar  içeriğe dokunmaz,değiştirmez.Daha çok pratik bir şekilde içeriğin sunumunu özelleştirmemize yardımcı olur.Ve içeriğe ulaşmak isteyen her ziyaretçinin dolaşımında büyük kolaylıklar sağlar.Göze hitap edebilen bir tema tasarımı hazırlamışsak eğer ziyaretçinin aklında kalıcı olmayıda başararak sitemize bir artı eklemiş oluruz.Kısaca Temalar WordPress sitelerinizin özel kıyafetleridir.

WordPress temalarının Temel Bileşenleri

WordPress temalarıbir dosyalar bütünüdür Ve iki dosyadan oluşur.
  • Sitenin görselliğinin düzenleyen,yazı boyutunu.rengini vs. Style.css dosyası..
  • Sitenin açılışsayfasını düzenleyen İndex.php dosyası.
Bu iki dosyayetersizkalabilir.Bu nedenle temanın islevselliğini artıran dosyalara tema klasöründe yer vermek gerekmektedir.Yukardaki adıgeçen style.css ve index.php dosyaları ile birlikte wordpres teması oluşturmakta kullanılan dosyalar şunlardır.
  • yorumları düzenlemek için comments.php
  • site arayüzünde alt bölümünü düzenlemek için footer.php
  • site sayfalarında üst bölümü düzenlemek için header.php
  • site sayfalarında yan bölüm düzenlenmesi için sidebar.php
Tipik bir wordpres teması  oluşturmak için gereklid olan bu dosyalar tema klasöründe bulunmak zorundadır.
Temanızı kendiniz hazırlamakta zorluk yaşayabilirsiniz özellikle bu konuya yeni ilgi duyanlar için zor bir geçiş olabilir.Ve daha başlamadan vazgeçebilirsiniz.İşte bu durumda olanlar sizler için hazırlanmış ücretsiz temalardan faydalanabilirsiniz.

Ücretsiz WordPress Tema Nereden Bulabilirim?

WordPress temalarını kendiniz de kodlayabileceğinizden bahsetmiştik ve yaşayabileceğiniz zorlukları göze alamayanlar için ise ücretli ve ücretsiz olarak birçok hazır tema bulabilirsiniz internet üzerinde.Bu temaları indirerek siteniz için kullanabilirsiniz.
  1.  Wordpres’ in resmi sitesi üzerinde ingilizce yayınlanan temaları burada bulabilirsiniz .wordpress.org:
  2. Türkçe wordpres temaları bulabileceğiniz dizin ise wordpress türkiye
  3. Bu dizinde ise modern görünümlü ve yeni temalara ulaşabilirsiniz fabthemes.com

Hiç yorum yok: