YouTube Kullanmaya Başlama

YouTube'u birçok şekilde kullanabilirsiniz. YouTube video paylaşma ağı olduğundan, diğer kullanıcıların videolarını anonim olarak izleyebililirsiniz ancak, video paylaşmak için bir hesap açmanız gerekmektedir. Açtığınız hesap ile kanalınızdan belirli kurallar çerçevesinde istediğiniz içeriği yayınlayabilirsiniz.





Videoyu İzlemek için YouTube'u Anonim Olarak Kullanma

Herhangi bir sosyal ağdan farklı olarak, YouTube içeriği arayabilmek veya videoları görüntüleyebilmek için bir hesap oluşturmanız gerekmez. Arama ve izleme, sitede anonim olarak yapabileceğiniz iki etkinliktir. Ancak, kendinizi veya başka bir şeyi yayınlamak istiyorsanız, bir kullanıcı kimliği olmadan video yükleyemediğiniz için bir Google hesabına kaydolmanız ve bir kullanıcı adı ve şifre almanız gerekir. Ardından, kişisel şeylerinizi ya da komik ve önemli film-dizi sahneleri gibi pek çok şey paylaşabilirsiniz. İçeriklerinizin kaliteli ve göze hitap eden şeyler olması, sizi takip edenlerin sayısını arttırabilir.



Video Yayınlamak için Hesap Açmak

2006'da YouTube'u satın alan ve şimdi bir yan kuruluş olarak çalışan Google, birkaç yıl sonra bağımsız YouTube hesaplarını kaldırdı ancak bugün, kullanıcıların YouTube'da oturum açmak için mevcut herhangi bir Google kimliğini kullanmasına izin veriyor, böylece kullanıcılar artık özel kanallar oluşturabiliyor ve bir YouTube hesabıyla izin verilen her şeyi yapabiliyor. Bir Google Kimliğiniz yoksa veya YouTube'a bağlanmak istemiyorsanız, temel olarak yeni bir Google Kimliği oluşturmayı ifade eden yeni (ortak) bir YouTube ve Google hesabı oluşturabilirsiniz.

Temel Etkinlikler için YouTube'u kullanın

Kayıtlı bir kullanıcı olarak YouTube'da oturum açmak, siteyi anonim olarak tararken yapamayacağınız pek çok şey yapmanıza olanak tanır. Örneğin;
- Daha hızlı görüntüleme için favori videoları kaydedebilirsiniz.
- İzlediğiniz videolar hakkında yorum yapabilirsiniz
- İzlediğiniz videoyu kaydederek tekrar izleyebilirsiniz.
- İzlenecek videoların oynatma listelerini oluşturabilirsiniz.
- Kendi video kanalınızı yönetebilirsiniz.
- Video yükleyebilirsiniz.

YouTube'daki Videoları Taramak ve İzlemek
Video izlemek için oynat düğmesini tıklamanız yeterlidir, bu şekilde video, bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda akışa başlayacaktır. Kategorilere göre konulara göz atabilir, anahtar kelime aramalarını çalıştırabilir veya en popüler ve trend videolara ulaşabilirsiniz.
Video araması sırasında, videolara tarihe veya popülerlik düzeyine göre uygulayabileceğiniz filtreler içerir.
Youtube kullanımında sorunlar yaşıyorsanız ve kanal kurulumu için profesyonel destek almak isterseniz bize yazın.

Hiç yorum yok: