Mobil Siteniz İçin Önemli: SEO

Tüm Dünyada ve Ülkemizde akıllı telefon kullanımı hızla ilerliyor. Teknoloji de bu yönde gelişimini sürekli arttırmaktadır. İnsanların ihtiyaç ve kullanımlarında akıllı telefonlara yönelmeleri  ile birlikte bu yönde gelişimde hızla ilerlemektedir. Akıllı telefon kullanımın artışında internet sitelerininde girişleri ve gezintisi %90 oranında mobil girişi ile olduğundan aklımıza hemen 21 Nisan Google PageRank güncellemesi ve bu güncellemede Mobil Site uyumunun dikkate değer etkili olacağının tartışıldığını hatırlayıp buradan yola çıktım ve bu durumu biraz araştırdım ve çeşitli Google kaynaklarından bir özetleme yapmaya calıştım.
Sitemiz Mobil Uyumlu Mu Önce Kontrol Edelim:
Bilmemiz Gereken Önemli Konu: ! Sitemiz neden Mobil uyumlu olmalı ? veya olmalı mı ?
Önce aşağıdaki görseli inceleyeniz:

Yanda gördüğümüz telefonlarda acılmış olan site görsellerini inceleyelim sizce hangisi daha kullanışlı görünmektedir?
İzleyici Googleden bir araştırma yapıp sayfanıza geldiğinde sayfanizda sıkılmadan zoom yaparak oraya buraya sürüklenmeden hemen kolaylıkla ve hızlıca aradığına ulaşabiliyor mu ? Veya tıklayacağı yeri rahat seçebiliyor mu ?
Mobil uyumlu bir sitenin nasıl bir kullanım rahatlığı sağladığını  çok düşünmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca yapılan araştırmalarda, artık dünya genelinde , akıllı telefon sahibi kullanıcıların %94’ü yerel bilgilerle ilgili aramaları telefonlarından yaptıkları istatistiklerle kanıtlanmıştır..
ilginç olan ise, mobil aramaların %77’si evden veya iş yerinden yapılmaktadır; bu mekanlarda büyük olasılıkla masaüstü bilgisayarlar da mevcuttur.
Peki nasıl nereden başlamalısınız ?
Önce sitenizin mobil uyumunu kontrol etmelisiniz.Sonuca göre harekete geçerek sitenizin tasarımcısı ile bağlantıya geçmelisiniz veya temanizi satın aldınız ise yenilemeniz gerekecektir.  Eğer sitenizi wordpress, joomla vs yazılım ile hazırlanmış arayüz(tema) ise çok dert etmeyin onlarda mobil uyumlu hale getirmek oldukça kolay. Hatta yakın zamanlarda çıkan temalar o platformlarda mobil uyumlu zaten.
Blogger dostlarımız sizlerde eğer bloggerin size ücretsiz sağladığı şablonların dışında temalara kullanmak istiyorsanız sizlere mobil uyumlu birçok tema seçeneği sunabiliriz.Bu temalarım görünümleri ile kullanımları wordpress,joomla vs yazılımlardan ayırt edilmeyecek güzelliktedir.

Konumuzu mobil uyumlu sitelerin trafiğinin diğer sitelere oranla daha yüksek olduğunu hatırlatarak bitirmek istiyorum.Googlenin de sık sık yaptığı güncelemeler içerisinde gerilerde kalmamak ve gogglenin kurallarına uyabilmek adına sitenizi acilen mobil uyumlu hale getirin..
- See more at: http://www.gultasarim.com/mobil-siteniz-icin-onemli-seo/#sthash.yNXHkcbX.dpuf

Hiç yorum yok: