Facebook Virüslerine Dikkat!Facebook Video Virüsünden Nasıl Kurtulursunuz?

Facebook Virüslerine Dikkat!
Facebook Video Virüsünden Nasıl Kurtulursunuz?

Facebook en popüler sosyal ağ,tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok popüler.Bu kadar popülerlik tehlikeyi de çağırabiliyor. Oldukça yoğun kullanımı nedeniyle kötü yazılımların hedefi haline gelen facebook da sizlerden eminim bir çoğunuz bu virüslere sayfanızı kaptırmışsınızdır.

Popüler sosyal ağ Facebok, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler. Oldukça yoğun kullanılan Facebook, kötü yazılımlarında hedefi haline geliyor. Eminim ki bir çoğunu bu virüsleri ya görmüş ya da yakalanmışsınızdır.

Çok basit yöntemlerle yayılmakta bu virüsler.Yayılım süreçlerinde genellikle kullanıcılar paylaşım yapar ,aslında paylaşımı yapan profil sahibi değildir.Virüsler tarafından yapılır bu paylaşım.
Profil sahibin arkadaşları bunu bilmedikleri için ve paylaşımı yapan arkadaşları göründüğünden arkadaşlarına olan güvenleri nedeniyle bu paylaşimda yer alan linki/bağlantıyı tıklar ve böylelikle Facebook virüsüne önce kendi kapılır,böylece Facebook virüsü bir başka kişiye daha geçmiş olur ve döngü başlar.
Facebook virüsü sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayılır ve ortaya "viral facebook virüsü" diye adlandırılan durum ortaya çıkar.

Bu virüse nasıl kapılıyoruz;Facebook paylaşımlarında  ilginiz çeken bir video görürsünüz ve izlemek için tıkladığınızda yeni bir sayfa açılır işte bu şekilde sizi başka bir sitenin sayfasına bağlamış olurlar ,sizler bu durumu fark etmeyebilirsiniz çünkü,açılan sayfa site tasarımı ile renk ayarı facebook stilinde bir sayfadır çünkü,video içerisinde izleme bağlantısını doğrulamanız için 18 yaş onayı isteyen bir pencere çıkar buna tıkladığınızda virüs bulaşmış olur.
Oan itibarıyla bu durumu anlamanız mümkün değil.

Virüsler neden bulaştırılıyor nedeni nedir?
Üçüncü tarafların denetimine geçen pc lere zombi bilgisayar denir,Bu virüsler ile ele geçirilen bilgisayarınızın Zombi hale gelmesi , onun bir veya daha çok kişi tarafından sizin haberiniz olmadan kontrol edilmesi,e-postalarınızın gönderilmesi veya internetteki diğer PC'lere saldırılar düzenlenmesi anlamına gelir.
Bu Saldırıların düzenlenmesini şöyle anlatabiliriz;Elinizde yüzlerce zombi bilgisayar var ve aynı anda bir internet sitesine online bilgisayarların girmesini sağlıyoruz,Bu giriş yapılan web site çalışma yeteneğini kaybeder.Bu şekilde hedef web siteleri bu şekilde saldırılara uğratılıyor yada kesintileri istenilen saatlerde yaparak bu kötü amaçlı insanlar hedeflerine ulaşıp daha büyük planlarını sizlerin tıkladığı o videolar sayesinde geçekleştiriyorlar,hemde sizlerin sayesinde.
Sosyal medya ağları üzerinden yayılan buvirüsleri küçümsemeyin,bilmediğiniz linkleri tıklamayın başınız belaya sokabilirsiniz.
Umutmayın ki zombi pc ler profesyonel insanlar tarafından yönetilirler,siz kullanıcılar ise pc nizde virüs olduğunu dahi hissetmeyecektir.


Facebook Virüsünden Nasıl Kurtulabilirmiyiz ?

Bu kısımda eğer virüs bilgisayarınıza bulaştıysa neler yapılması gerektiğine değineceğiz. Bazı durumlarda farklı yöntemlerin de denenmesi gerektiğinden dolayı, bu kısımda olabildiğince farklı yönteme yer vereceğiz.

1. Çözüm Yöntemi.

– Başlat tuşuna basıp arama bölümüne regedit yazın.

– Regedit’i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.

– Burada “asdadsfclbonhleeank” gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.

– Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaksınız.


2. Çözüm Yöntemi (Bu Yöntem ile Kesin Sonuç Alabilirsiniz)

Bilgisayarınızın sistemini geri yükleme yapmalısınız.( System Restore ).
Bu şekilde büyük ihtimalle sorununuzu çözeceksiniz.

Bilgisayarımızın sistemini Nasıl Geri Yükleriz.Bu işlemin yapılışına başlamadan önce dikkat etmeniz gereken konular var.


Aslına bakarsanız sanal ortamların bunca sıkıntısından kendinizi korumak adını güzel bir Antivirüs kullanmanız fena olmayacaktır…

Makalemiz faydalı buldunuz ise lütfen paylaşın ,ve benzer sorunlar yaşadınız ise bunları yorum kısmından bizlerle paylaşın .Diğer insanlarında bilinçlenmesi adına bizlere sorunlarınızı yada konu ile ilgili deneyimleriizi yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok: