Web Sitenizin Tanıtımı Nasıl Olmalıdır.

Web Sitenizin Tanıtımı Nasıl Olmalıdır.



Günümüzün en büyük iletişim aracı hiç kuşkusuz internet. Herkes bir şekilde mutlaka interneti kullanıyor. Ve akla gelen ilk soru web sitesi nasıl kurulur? Oluyor. Kullanım amacı ne olursa olsun gelişen dünyanın ekran yüzü internettir. Artık ticaretin her alanında rastladığımız web siteleri internet üzerinden alış verişin odağı olmak üzere. İster ticari amaçlı olsun ister kişisel web sitesi olsun ziyaretçilerinize mutlaka iyi bir tanıtım yapmanız gerekiyor. Öncelikle sitenizin hangi özelliklerde ve standartlarda olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Çünkü sizin bilmediğiniz kriterler ziyaretçi almanızı önleyebilir ve ticari bir kayıp yaşanmış olur. Örneğin sitenizin ilk tanıtım yüzü olan temanız büyük önem taşıyor. Eğer ticari bir ürün veya tanıtım için web sitesi kurduysanız bu temaların kişiselleştirilmiş olanlarından tercih etmeniz gerekiyor. Söz gelimi eğer siteniz haber sitesi ise haber portalı tema kullanmalısınız. Bunun dışında örneğin moda tasarımı üzerine bir web sitesi oluşturacaksanız yayınlarınızın şablon içerisindeki görselliği ve bağlantısı yapılmış açılır pencereler yoluyla ziyaretçilerinizin detaylara erişebileceği bir dizayna sahip olması gerekir. Bir başka örnekleme ise responsive temalar. Farklı ekran boyutlarına göre farklı görünüm alabilen temalardır responsive temalar. Kısaca iPhone, iPad ve iMac için uyumluluk şeklinde de özetleyebiliriz.. Bu temalarda ürünlerin alt alta görünür olması resmin altında ürüne ait kısa bilgilerin bulunduğu ve resime verilen bağlantılar sayesinde ürünü inceleme fırsatı sunan temalardır. Hangi temayı kullanırsanız kullanın mutlak surette lisanslı bir şekilde oluşturulması ve sizin isteklerrinizle bir şekle getirilmesi çok önemlidir. Özellikle responsive tema tasarımları oldukça kullanışlı temalardır. Bu temayı hemen hemen birçok kişisel web sitesi halen aktif şekilde kullanıyor. Bunun yanı sıra wordpress tabanlı siteler içinde çok sayıda tema bulunuyor.

Web Masterlerin En Fazla Yaşadığı Sıkıntı Yönetim Panelidir.

Güncel bir web sitesi oluşturmanız için önemli başka bir fonksiyon paneldir. Piyasada en fazla rağbet gören PHP tabanlı panellerdir. Ağırlıkta Linux işletim sistemi ile uyumlu olan Cpanel olmak üzere Windows işletim sistemi ile uyumlu Plesk panelde ikinci olarak tercih edilen panellerdir. Ancak işletim sisteminiz hangisi ise ona uygun bir panel tercih etmeniz akıllıca olacaktır.
Örneğin Linux işletim sistemi ile uyumlu c panel kullanacaksanız öncelikle ilk göze çarpan kullanım kolaylığıdır. Sitenizin daha sade bir arayüze sahip olması ve daha rahat hareket etmenizi sağlıyor. Cpanel kullanımı REDHAD, CENTOS ve CLOUDLİNUX gibi platformlarda rahat hareket kabiliyeti esnekliği yaratıyor. Bu işe yeni başlayan Web masterleri en çok yanıltan konuların başında panel seçimi gelmektedir. Genellikle site sahipleri veya yöneticileri hem Windows hem de Linux işletim sistemine uygun olan panel seçmek isterler. Fakat bu mümkün değildir çünkü birbiri ile uyumlu olmayan sunucular çalışmanızı imkansız kılıyor. ister Cpanel ister Pleks panel olsun kendi ürünlerini destekleyen ve sadece kendi ürünleri ile uyumlu çalışan yazılımlar geliştiriyorlar. Ticari rekabet gereği her işletim sistemi kendi ürününü satmak istiyor. Dolayısıyla Windows tabanlı bir sistem ile cpaneli bir arada kullanmanız hiç doğru bir davranış olmayacaktır. Kısaca cpanelin özelliklerinden bahsetmek gerekirse sık güncelleme yapması ve fiyat uygunluğudur. Panel seçenekleri arasında her biri birinden değişik bazı özellikler sunuyor. Örneğin cpanel whm kurulumu gerektiriyor. Bu şekilde her bir yönetim paneli kullanıcısı için erişim yetkisi sağlamış oluyorsunuz dolayısıyla tek başınıza kalmadan değişik web masterlerin katkısı ile ortak bir yönetim paneli oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca cpanelin yıllık fiyat artışlarını makul tutması gibi avantajlar hosting firmaları tarafından tercih edilmesinde başka bir etkendir. Üstelik grafik bir arayüze sahip olması ve tarayıcı taban desteği başka bir tercih sebebi. web master için grafik ara birimler panelin zamana ve ihtiyaca göre şekillendirilmesinde son derece önemli bir rol oynuyor. Bu kolaylık olmasaydı site yöneticisinin sunucu üzerinden hizmeti alıp kendi tercihleri doğrultusunda bir panel oluşturması neredeyse imkânsız hale gelirdi.

Whm Kurulumunun Gerekliliği.

C panel lisansı ile birlikte gerekli başka bir gereklilik paneli kullanacağınız whm tabanıdır. Bu sayede ilk akla gelen hesap açma ve hesapları kontrol edebilme, tüm domain çeşitliliğinizi düzenlemenize yardımcı olur, suspend  hesaplarınızın listelenmesi,arama bölümü,paket ekleme ve düzenleme , DNS ekleme veya silme ya da düzenleme gibi bir takım hayati önem taşıyan kontrolleri sağlıyor. Ayrıca WHM üzerinden yönetim kontrolünde bu hesapların kontrol edilebilmesini sağlayan çok sayıda fonksiyon bulunuyor. İyi bir panel oluşturulmasının dışında ziyaretçilerinizin sizinle rahatlıkla iletişim kurmasını sağlamak, ürünlerinizin veya tanıtımlarınızın kateğorilere ayrılarak ziyaretçilerinizin yayınlarınızı rahatlıkla incelemesini temin etmek, çeşitli sosyal paylaşım butonlarını ekleyip sitenin işlevselliğini arttırmak gibi birçok özelliği barındırıyor olması gerekiyor.

SEO Kriterlerini Yerine Getirmelisiniz.

Oldukça ayrıntı gerektiren konulardan biride kuşkusuz arama motorları tarafından sitenizin kontrol edilebilirliğini sağlamaktır. Çünkü ziyaretçiniz arama motorları üzerinden geliyor. Öncelikle günümüzde akıllı telefonlar marifetiyle internette sörf yapmak hem çok kolay hem de daha pratik. Neredeyse masa üstü bilgisayarların devri kısa bir süre sonra kapanacak gibi gözüküyor ve her geçen gün gelişen teknoloji akıllı cep telefonlarını PC formatı ayarına getiriyor. Bu durumda web site mobil uyumluluk son derece önem arz eden bir başka olgu haline geliyor. Kısaca durumu özetlemek gerekirse.
  • Web site tasarımınız size özel olmalıdır.
  • Sitenizin sunucusundan kullandığı panele kadar lisanslı ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.
  • Kullanacağınız web site yönetim panelinin güncellemesinin sürekli yapılabilir olması.
  • Domain ve hosting+sunucu hizmetlerinin aksamadan yürümesi.
  • Alacağınız hostinge göre çok sayıda hesabın bir hesapta barındırılmasını sağlamalısınız.
  • Web güvenliği unutulmamalıdır
  • Sağlıklı bir FTP hizmeti ile dosya aktarımında sorun oluşmasının önüne geçilmelidir. Ve mutlaka bir güvenlik duvarı oluşturulmalıdır.
  • Sitenizin bir yedekleme sistemi olmalıdır
  • Aynı anda çok sayıda ziyaretçinin siteye ulaşılması sağlanmalıdır.
  • Sitenizin uygun kodlama ve algoritma fonksiyonlarının aktif durumda olması gerekiyor.
Ve daha pek çok özelliğin sağlanması işlevsel bir web sitesinin en önemli gereksinimleridir. Sonuç itibariyle sanal dünyanın akıllı binaları web siteleridir. Gelecekte web de yer almayan hiçbir ticari faaliyet rekabet edemeyecektir. Dünyanın hiçbir fiziki alanı aynı anda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayamaz veya bu alanda serbestçe, alış veriş yapmasını sağlayamaz. Fakat iyi bir tasarıma sahip dinamik bir web sitesi dünyanın her bölgesinden her gün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilebilir.
- See more at: http://www.gultasarim.com/web-sitenizin-tanitimi-nasil-olmalidir/#sthash.j8Cd1DTT.dpuf

Hiç yorum yok: