Youtube'de Canlı Yayın Özelliği

Canlı yayın yapmak isteyen youtuberlere güzel haberimiz var.
YouTube’de canlı yayın yapabilmek bugünden sonra çok daha kolaylaştı. Nasıl mı artık farklı bir programa ihtiyać olmadan sadece webcam üzerinden yayın yapabileceğiniz güncelleme geldi. Ve bu güncelleme çok büyük kolaylıklar sunuyor.

Webcam üzerinden yapılabilecek olan canlı yayın artık çok kolay.
Youtube bilgisayar üzerinden canlı yayın yapılabilmesi için karmaşık kurulumlari olan programlar yerine direct webcam ile canlı yayın yapabileceksiniz.
Youtube web sitesinde üst kısımda “Canlı Yayıni Başlat ” seçeneğini kullanarak yada youtube.com/webcam adresinden kolaylıkla canlı yayın açabileceksiniz.Bunun için ek bir ayar yapmanızada gerek yok.
Şimdilik sadece Google Choreme ile çalışan bu özellik kısa sürede diğer tarayıcılarda da sunulacaktır.
Youtuber’ler ile test edilen özellik oldukça güzel olumlu tepkiler almıştı.Canlı yayın özelliğindeki güncelleme ile Youtube bu konuda dahada güçlenecek gibi görünüyor.
Youtube,içerik üreticilerinin işini çok kolaylastırmak için yapılan çalışmalardan sadece biri olduğunu açıkladı.Yani gelecekte butarz kolaylaştıran uygulamalar görebileceğiz.
Çok yakın geçmişte Asus, LG, Motorola, Nokia ve Samsung gibi üreticilerde kamera uygulamaların da direkt olarak canlı yayın yapma imkanı getirilmişti.



YouTube,canlı yayın sektörünün bu gibi güncellemeler ile populeritesinden yararlanmak ve güçlü bir pay almak hedefinde.
Sizlere soralım bakalım ne düşünüyorsunuz,
Youtube’nin getirdigi bu yenilik hakkında ,yeniliği beğendiniz mi?

Hiç yorum yok: